23/5 - 2011

Så er “Science Faction” turnéen overstået

Så er “Science Faction” turnéen overstået, men mit arbejde med det show er langt fra overstået. Vi optog showet i Odense (tak til et veloplagt publikum) og det kommer der, naturligvis, en dvd ud af. Der skal klippes, redigeres, rodes med lyd, designes menuer etc. Det er en proces, jeg har et meget ambivalent forhold til. Jeg kan godt lide at skabe resultater, men det er – i mangel af et velegnet sjællandsk ord – træls, at sidde og se sig selv fremføre et show, man har skrevet, rettet, repeteret, afprøvet og fremført et utal af gange. Det værste er næsten, at man, selv så sent i forløbet, sidder og kommer på små tilføjelser, som man ærgrer sig Brøndby-farvet over ikke at have fået med. Men sådan er det nu engang, og selvom det er en kedelig opgave, kan det ikke betale sig at tage for let på det, da resultatet er ret endegyldigt.

Og hvad så nu?! Samtidigt med at jeg, sammen med de gode folk hos Fridthjof Film, arbejder på at gøre dvd’en færdig, skal jeg have skrevet nyt materiale. Jeg har altid været ret principfast med hensyn til ikke at lave materiale, der er udgivet eller vist på tv, så når dvd’en udkommer, er det slut med at bruge jokes fra Science Faction. Egentlig er der også mange af tingene, som slet ikke vil fungere på samme måde, hvis de bliver taget ud af kontekst, så jeg vil, under alle omstændigheder, gerne have gang i noget nyt. Altid en spændende tid… når man skal rundt på Open Mikes og afprøve nyt.

Til efteråret er der to vigtige ting på programmet – eller rettere tre, men den tredje gemmer jeg lige til sidst. Først og fremmest laver jeg et two man show sammen med én af de mest spændende, og ikke mindst møgsjove, komikere pt. Torben Chris. Vi er begge med jævne mellemrum blevet beskyldt for at være mandschauvenistiske. Det er ret besynderligt, da det ikke har noget hold i virkeligheden, men det har da givet os den idé, at vi vil demonstrere, at vi IKKE er mandschauvenister, ved at lave et show, der viser hvad mandschauvenisme er. Glæd jer til “Men’s Room” på Comedy ZOO i oktober.

Derefter skal jeg på klubtour, sammen med to sjove, og super flinke, fyre, nemlig Steen Moltzen og Tobias Dybvad. Det skal nok blive fornøjeligt.

Den tredje ting, som jeg har gemt til de sidste linier, er, at jeg er blevet opfordret til at lave en håndfuld ekstra shows af “Science Faction.” Derfor tager jeg lige en runde på ZOO med det nørdede show i løbet af sensommeren. Ses vi? Det håber jeg.

9/3 - 2011

Yiihaar! Så er det nye website i luften

Jeg har sagt – eller rettere skrevet – det før, men nu skal det være alvor. Jeg skal nok opdatere oftere.

Jeg er startet på “Science Faction” turnéen, og glæder mig gevaldigt til at komme rundt i landet. Jeg var, ærligt talt, lidt skeptisk undervejs i skriveprocessen. Jeg frygtede, at jeg havde skrevet noget, som kun jeg selv, og måske tyve andre mennesker i Danmark, ville synes var sjovt. Men efter to prøveshows på Comedy Zoo (tak for lån, FBI) og en udmærket premiere i Trommen, er jeg meget mere fortrøstningsfuld. Selv anmelderne har været glade, skønt de ikke-eksisterende guder skal vide, at jeg normalt ikke er deres favorit. Således fik jeg fem ud af seks hjerter af Politikkens Henrik Palle, som uden tvivl er den anmelder, hvis mening betyder mest, primært fordi han virkelig ved hvad han snakker (igen… rettere skriver) om.

Forrige års tour, “Bytte Bytte Købmand” med Matthesen, var en sjov oplevelse. Det var back-to-basics comedy med et underligt twist. Vi lavede 78 shows. I sammenligning er de 20 shows, der er planlagt med “Science Faction” ret beskedent, og det passer mig ganske glimrende. Det resulterer nemlig i – eller er måske et resultat af – at forestillingerne hovedsageligt ligger i weekender, og det ER altså en anelse federe. Samme by, samme mennesker, samme sal… sjovere lørdag end tirsdag, basta!

Jeg er godt tilfreds med showet, omend der skal skæres lidt ned i forhold til premieren. Det blev ganske enkelt en anelse for langt, men det er jo et luksusproblem.

Jeg håber at se en masse af jer derude, og lover at gøre hvad jeg kan for at det bliver sjovt.

C’s!

13/10 - 2009

Uha, det er lang tid siden

… jeg har skrevet noget herinde.

Det bliver vist en ordentlig omgang, hvis jeg skal have det hele med. Efter klub touren i april, gik jeg i gang med at skrive på Bytte Bytte Købmand – det vil sige, der gik faktisk et stykke tid, inden jeg kom i gang med det. Der var nogle forskellige tv-projekter oppe at vende, men der var ikke noget af det, der blev til noget, så det må arkiveres under ‘Spild af tid.’ Et par måneder før premieren gik jeg så i gang. Jeg skrev bare derudaf, uden filter. Jeg ville hellere overproducere, og så skære ned i materialet til sidst. Det har vist sig, at være en glimrende metode, hvilket ikke er den store overraskelse. Bare rart, for en gangs skyld, at have tid til det. Hvorvidt det, jeg har skrevet til Anders er sjovt, vil jo altid være et subjektivt spørgsmål (eller rettere: et spørgsmål med et subjektivt svar…) Men det er uden tvivl tight.

Læs mere »

27/4 - 2009

VIGTIGT!!!

Mit show på Skråen i Aalborg, onsdag 29.04. er IKKE Extrospekt, men derimod Comedy Club Tour, sammen med Torben Chris og Simon Talbot. Der er tre jobs tilbage på Klub Touren. Det har været intet mindre end fantastisk. Der har stort set været fyldt alle steder, og publikum har generelt været veloplagte. Sjældent har jeg hygget mig så meget, både på scenen og under diverse bil- og byture. Torben og Simon er simpelthen geniale, og det er helt trist, at det snart er slut.

Læs mere »

10/3 - 2009

Så er det snart tid til klubtour

… men inden da tager vi lige fjorten dages Extrospekt på Comedy Zoo. Det bliver lidt underligt – men forhåbentlig sjovt – at tage noget op igen, som egentlig var afsluttet. Det skulle ikke undre mig, om der kommer så mange små tilføjelser på, at jeg vil ærgre mig over, at de ikke er med på DVD’en. Well… det er der jo ikke noget at gøre ved, og jeg vil nu fortsat holde fast i, at jeg er ganske godt tilfreds med den udgivelse. I hele april skal jeg på klub tour sammen med Torben Chris og Simon Talbot.

Læs mere »

7/1 - 2009

Så overlevede verden endnu et år

… og det samme gjorde jeg. 2008 var en emotionel rutsjetur af de helt store. “De Alternative” var en meget blandet oplevelse, men jeg skylder stadig en kæmpe tak til Christine Skou, Birgitte Raaberg, Torben Zeller, personalet på Bellevue og ikke mindst Mick Øgendahl og Christian Fuhlendorff for at have gjort det til en overvejende positiv oplevelse. “Extrospekt” turnéen kom til at fylde meget i sensommeren og efteråret… og faktisk også begyndelsen af vinteren. Først skal det jo skrives, så skal det repeteres, så skal det annonceres, dernæst opføres. Så er der optagelse til TV og DVD, redigering, distributionsaftale, PR etc. Det tager tid det møg!

Læs mere »

18/10 - 2008

Det er lørdag morgen

… og Falkonér Audience Salen kan stadig høres i mit hoved. Det var en rigtigt god aften i går… én af de dage, hvor jeg virkeligt mærker, at jeg er privilegeret. Det ER s’gu fantastisk, at kunne leve af noget, man holder så meget af. Jeg vil prøve at huske den følelse – at tage den med mig, så jeg kan bevare livsgnisten, når jeg om 1½ måned står til en julefrokost hos en flok brolæggere, der har dedikeret deres aften til at placere Danmark i toppen af listen over verdens mest øldrikkende lande, finde nye og banebrydende anvendelser for sætningen “det sagde hun også i går” og udøve den ældgamle, fine julefrokost-kunstart at råbe hvem fra arbejdspladsen der passer på en beskrivelse af en fiktiv person i komikerens show… imens de ærgrer sig over, at pengene ikke er blevet brugt på en stripper og mere øl. Jo, indimellem føles mit job som… ja, et job!!!

Læs mere »